Helium

Helium ballonnen zijn heel kwetsbaar. Ondanks dat we bij Balloonsbychem goede kwaliteit ballonnen gebruiken en onze ballonnen behandelen met een bepaalde gel waardoor ze langer zweven, blijven ballonnen altijd kwetsbaar voor invloeden van buitenaf.

De volgende omstandigheden hebben invloed op de zweeftijd van helium ballonnen:

  • Temperatuurverschillen
  • Tocht
  • Wind
  • Vocht (condensvorming / regen)
  • Zonlicht
  • Warmte

Daarnaast ook door:

  • Scherpe voorwerpen
  • Vandalisme
  • Kinderen / huisdieren

De ballonnen hebben de langste levensduur in een ruimte op kamertemperatuur. Door bovenstaande omstandigheden is de kans groot dat de de ballonnen veel minder lang mee gaan.

Wij zijn helaas niet verantwoordelijk of aansprakelijk mochten ballonnen kapot gaan door eigen toedoen van de klant of vandalisme.

 

 

GEVAAR VAN HELIUMGAS INADEMEN WORDT ZWAAR ONDERSCHAT
Iedereen heeft het wel eens op televisie gezien, zelf meegemaakt, ervan gehoord of het zelf gedaan; als je bijvoorbeeld op een feestje heliumgas inademt, krijg je eventjes zo’n ‘leuke’ Donald Duck-, smurfen- of kwaakstem. Maar wat de meeste mensen niet weten, is het risico op een dodelijke afloop door het onjuist gebruik, namelijk het opzettelijk inademen van helium.
Helium is een heel licht (edel)gas. Het is niet brandbaar, het is op zichzelf niet giftig, je kunt het niet ruiken, horen, zien of voelen. Iemand die heliumgas inademt, krijgt gedurende een aantal seconden een Donald Duck-achtige of smurfenstem, omdat het gas de resonantie in de spraakholte verandert. Omdat de snelheid van geluid in heliumgas driemaal sneller gaat dan in lucht, veranderen dus ook de klanken. Ondanks het feit dat helium zeven maal lichter is dan lucht, blijft het gas na inademing achter in de longen en het bloed waardoor de opname van zuurstof wordt gehinderd. Het ingeademde heliumgas neemt in de longen namelijk de plaats in van lucht.
Zelfs het kortstondig inademen van helium kan tot verstikking leiden, terwijl je zelf niet beseft dat je stikt. Je kunt plotseling last krijgen van een beperkte mobiliteit en een verminderd bewustzijn. Bewusteloosheid na het inademen van heliumgas kan leiden tot een ademstilstand en daarmee gebrek aan zuurstoftoevoer naar de hersenen, hierdoor bestaat het gevaar op hersenletsel, schade aan het centrale zenuwsysteem, met levenslange verlamming of zelfs een plotselinge dood als gevolg.
Daarom: NOOIT helium of andere gassen inademen of inslikken!

De helium die wij gebruiken is heel erg sterk, het is niet te vergelijken met de helium die u zelf kan kopen in willekeurige winkels of online kan bestellen. Om bovengenoemde redenen dient iedereen die helium bij ons afneemt dit formulier te ondertekenen. Dit zodat wij kunnen aantonen dat wij onze klanten op de hoogte hebben gebracht van de gevaren. Als u de bestelling zelf komt ophalen ondertekent u dus het formulier EN dient u een geldig legitimatiebewijs mee te nemen. Als wij de bestelling bezorgen dient degene die de bestelling heeft gedaan aanwezig te zijn om te ondertekenen. Bestel je een Balloonbox of losse helium ballonnen voor iemand anders als verrassing, dan laten we de persoon die de box aanneemt tekenen en zich legitimeren. Wil je het formulier niet ondertekenen dan krijg je de bestelling ook niet mee! In dat geval krijgt de klant de (aan)betaling ook niet retour.

 

Wet- en regelgeving:

Een opgelaten ballon die neerkomt, is zwerfvuil. Gemeenten kunnen regels opnemen in de gemeentelijke afvalstoffenverordening, en wie die regels overtreedt door zwerfafval te dumpen, pleegt een economisch delict. Een overtreder kan een boete opgelegd krijgen. Het verschilt per gemeenten of het oplaten van een helium ballon verboden is. Mocht het gebeuren dat je dus helium ballonnen de lucht in laat en de politie ziet dit gebeuren, dan ben je zelf verantwoordelijk voor de mogelijke gevolgen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven